Streven naar de perfecte fit

Met een diploma van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) op zak, lijkt een baan in fashion een voor de hand liggende keuze. Toch koos onze collega Cherise er in eerste instantie voor om in een andere branche te werken. Toen het na een paar jaar opnieuw begon te kriebelen, besloot ze haar oude passie weer op te pakken. Inmiddels werkt ze een jaar met veel plezier als productmanager bij OPEN32. In dit interview vertelt ze over haar werk en wat haar functie uitdagend maakt.

“Na jaren niks met mijn studie gedaan te hebben, miste ik de fashionbranche,” vertelt Cherise. “Ik ging op zoek naar een nieuwe baan en kwam uit bij OPEN32.” Dat bleek een goede keuze, want in haar huidige werk komen haar kennis en creativiteit volledig tot hun recht.

Van idee naar item

Als productmanager op de afdeling styling is Cherise verantwoordelijk voor het jersey pakket en de gebreide kledingstukken van het vrouwenmerk Silvercreek. Daar komt veel bij kijken. “Van de schetsen en inkoop tot het doorpassen en contact met de leveranciers,” vertelt Cherise.

Cherise ziet het hele proces van begin tot einde. Op basis van de schetsen van haar team worden prototypen voor nieuwe items gemaakt, die vervolgens worden doorgepast en beoordeeld. “Pas wanneer de fit perfect is, gaan ze naar de leverancier", vertelt Cherise. “Dit maakt dat zo’n productieproces gemiddeld 4 tot 6 maanden duurt.”

“Bij OPEN32 kun je echt jezelf zijn en mag je veel zelf doen.”

Het veelzijdige Silvercreek

Ondanks dat Cherise één merk managet, is ze continu met iets nieuws bezig. “Silvercreek is een veelzijdig merk met een brede doelgroep. We maken items voor mensen die op leeftijd zijn, maar ook voor jongeren. Dit zorgt voor veel afwisseling in het werk.”

Wat dat betreft weerspiegelt Silvercreek de werkvloer bij OPEN32 uitstekend. Cherise: “We hebben een veelzijdig team met mensen van verschillende leeftijden. De werksfeer is heel open en mijn collega’s zijn super spontaan. Bovendien kun je hier echt jezelf zijn en mag je veel zelf doen. Dat maakt werken bij OPEN32 uitdagend en leuk!”

“De werksfeer is heel open en mijn collega’s zijn super spontaan.”

Ontdek en ontwikkel jouw talent bij OPEN32

Bij OPEN32 vinden we het belangrijk dat je je gewaardeerd voelt. Daarom bieden we persoonlijke begeleiding en krijg je de ruimte om jouw unieke talenten te ontdekken en ontwikkelen. Bekijk hier alle vacatures en sluit je aan bij dé multibrand store voor mannen en vrouwen.