Van verlegen weekendhulp naar communicatie held

Als er een plek is waar je je communicatieve vaardigheden in no time ontwikkelt, dan is het wel in een winkel. Gezellige praatjes met klanten, advies geven, vragen beantwoorden… Waar dit voor sommigen hun tweede natuur is, worden anderen bij de gedachte al zenuwachtig. Toen Maarten bij OPEN32 startte, behoorde hij naar eigen zeggen tot de laatste categorie. Inmiddels werkt hij op de human resource afdeling en vindt hij gesprekken voeren het leukste wat er is.

Communicatietraining op de werkvloer

“Als student was ik niet echt communicatief vaardig, en daar wilde ik graag wat aan doen,” vertelt Maarten. “Omdat je in een winkel met veel verschillende mensen te maken hebt, leek me dat de ideale manier om mijn skills te verbeteren.” Hij solliciteerde bij OPEN32 en stond enkele dagen later al op de vloer.

“Mijn manager was vastberaden mij te helpen om te groeien in mijn functie.”

Volgens Maarten voelde het als een sprong in het diepe: “In het begin vond ik het heel lastig en durfde ik niet zomaar op klanten af te stappen. Gelukkig zag mijn manager dat ook en was hij vastberaden om me te helpen.” Gaandeweg ging het steeds beter en besloot hij fulltime te gaan werken. Uiteindelijk groeide hij door tot filiaalmanager - een functie die hij 8 jaar met plezier heeft vervuld.

Een nieuwe uitdaging

“In mijn laatste jaar als filiaalmanager merkte ik dat ik toe was aan iets nieuws. Ik was naast mijn baan al begonnen met een hr-opleiding en wilde daar graag iets mee doen. In diezelfde periode kwam er een functie op de hr-afdeling bij B32 Groep vrij en werd ik gevraagd om de overstap te maken.”

Veelzijdig takenpakket

De vaardigheden die Maarten in zijn eerste jaren heeft ontwikkeld, komen ook in zijn huidige functie van pas. “Ook nu heb ik met veel verschillende mensen te maken. Ik overleg veel met mijn collega’s op kantoor, maar spreek ook mensen die in de logistiek of de winkel werken. Daarnaast voer ik gesprekken met sollicitanten en heb ik veel verschillende administratieve verantwoordelijkheden.” Aan veelzijdigheid geen gebrek.

“Op kantoor kun je bij iedereen binnenlopen om een praatje te maken.”

Persoonlijke ontwikkeling

Als we Maarten vragen naar zijn persoonlijke ontwikkeling bij OPEN32, zegt hij daarover het volgende: “In de jaren dat ik hier werk ben ik echt 180 graden gedraaid. Ik ben zelfverzekerder geworden en durf op iedereen af te stappen.” Zowel de open sfeer als het familiaire gevoel op de werkvloer hebben daar volgens Maarten sterk aan bijgedragen: “Op kantoor kun je bij iedereen binnenlopen om een praatje te maken. Dat maakt het een hele fijne omgeving om in te werken.”

Ontdek en ontwikkel jouw talent bij OPEN32

Bij OPEN32 ben je onderdeel van een hecht team waar passie en werkplezier centraal staan. We vinden het belangrijk dat jij je gewaardeerd voelt en je talenten bij ons kan ontdekken en ontwikkelen. Bekijk hier alle vacatures en sluit je aan bij dé multibrand store voor mannen en vrouwen.